7 Kasım 2010 Pazar

Kurban Bayramında Hava Durumu

www.tips-fb.com


Son günlerde yazdan kalma hatta sıcak sayılacak günler yaşamaktayız. Ancak kurban bayramında bu güzel havalardan eser olmayacak. Yurt genelinde yağışlı ve soğuk geçmesi beklenmekte. Tatilinizi iyi geçirmek için gideceğiniz yerlere daha erken çıkmak mantıklı geliyor. Yola erken çıkarak neler kazanacaksınız.

- Telaş yapmayacak ve Sakin bir kafayla sürüş yapılacak.
- Zaten havanın yağışlı olacağından dolayı yavaş gitmeniz gerekli bu yavaş sürüşü yola erkenden çıkarak etkilemiş olacaksınız ve daha güvenli bir şekilde varacaksınız.
- Tatilin çok uzun olmasından dolayı çoğu kişi araçlarıyla yolda olacaklar ve siz erken yola çıktığınızda yoğun trafikten bir nebze etkilenmeyeceksiniz.

Bu sıralama böyle devam eder. Yapacağınız planda hava durumunu ve yoğun trafiği göz önünde bulundurarak yaparsanız stressiz ve güvenli bir yolculuk yapmış olacaksınız.

Yola çıkmadan önce aracınızın bakımlarını yaparsanız ve eksik evrakları tamamlarsanız tatil boyunca huzurlu olursunuz. Aracınızda kar zinciri, stepne, yağ, su falan her şeyi hazır bulundurun ki daha sonra zorluk geçmiş olmazsınız.

Uzun bir yolculuk yapılacaksa iki şoför olarak çıkılması gereklidir. Tek şoförlü uzun yolculuklarda daha önceden planladığınız konaklama yerlerinde bir gün mola vermeniz güvenliğiniz için çok önemli bir unsur.

Şimdiden bayramınızı kutlar ve güvenli yolculuklar dileriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder