31 Ocak 2010 Pazar

İlginç Prefabrik Evler

www.tips-fb.com



YEŞİL PREFABRİK EVLER



Bu sistem, prefabrik ahşap modüller, kaynak ve enerji yönünden etkin sistemler, cazip ve enerj tasarruflu yaşam alanları sunuyor.

Yapı, FSC onaylı ahşap kaplama kullanarak 12 x 17 metrelik bir alan yaratılıyor. 8 x 8 metrelik iç koridor, kayarak açılan cam bir kanopiyle dogal gün ışığını davet ediyor.

Korunaklı dış avlu, iç ortam kalitesinde doğal havalandırma ve soğutma sağlıyor. Çatı seviyesinde, avlunun yanlarında yeşillikle bezenmiş yan çatılar yağmur suyunu topluyor ve bu suyun değerlendirilmesini sağlıyor.

Bina odun yünü ve selülozla ileri derecede izole edilmiş. İki camlı ahşap pencereler, binanın termal örtüsünü arttırmak için argon dolgusuna sahip. Yoğunlaştırıcı bir kazan ile birleştirilmiş solar termal toplayıcılar evde kullanım için sıcak su ve yer altı ısıtması sağlıyor. Çatının üstüne yerleştirilen 16 fotovoltaik panel, güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviriyor.

Binanın rötuşlarında seçilen bileşenler ileri derecede geri dönüştürülebili ve yeniden kullanılabilir bir özelliğe sahip. Ev, enerji tasarruf toplamına etki etmek için sistem fonksiyonlarının ve sürekli olarak yapılan geliştirmelerin uzaktan kumandayla ayarlanmasınaizin verecek ve akıllı bir yönetim sağlayacak şekilde kablolarla donatılmış.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder